שכר הנדסאי אדריכלות ועיצוב פנים

לימודי הנדסאי אדריכלות ועיצוב פנים מקנים ידע תיאורטי, כלים מקצועיים, מיומנויות חשובות וניסיון מעשי בתכנון אדריכלי ובעיצוב. הלימודים לתואר  הנדסאי אדריכלות ועיצוב פנים מבטיחים עניין רב, פיתוח יצירתיות וקריירה מעניינת ומאתגרת לחיים. כדאי לדעת בוגרי המגמה זוכים לביקוש גבוה בשוק העבודה המקומי, הם יכולים להשתלב במגוון תפקידים, ולרוב זוכים לתנאי שכר התחלתי של כ-8,000 ₪ בחודש, והשכר משתפר לאחר 3 עד 5 שנות ותק בענף.

שכר הנדסאי אדריכלות ועיצוב פנים

מועמדים רבים ללימודי הנדסאים מעוניינים לדעת מה השכר הצפוי שהם ירוויחו לאחר סיום הלימודים. כמובן שיש הבדלים משמעותיים בין התחומים ההנדסיים השונים.

בוגרי הנדסאי אדריכלות ועצוב פנים יכולים לצפות לשכר הבא:

סוג המשרה שכר חודשי (₪)
הנדסאי אדריכלות ועיצוב פנים ללא ניסיון 7,500 – 8,500
הנדסאי אדריכלות ועיצוב פנים עם ניסיון של 3-1 8,500 – 11,000
הנדסאי עם ניסיון מעל 5 שנים החל מ-11,500

החוויה הסטודנטיאלית בהנדסאים באריאל

בית הספר להכשרת הנדסאים באריאל ממוקם בקמפוס של אוניברסיטת אריאל. מחלקת האדריכלות ועיצוב הפנים נחשבת לאחת מהמחלקות הוותיקות והמובילות בישראל להכשרת הנדסאים בתחום האדריכלות ועיצוב הפנים. במסגרת הלימודים הסטודנטים זוכים להרצאות וסדנאות עם אנשי מקצוע מנוסים בשני תחומי הידע, ובנוסף משתתפים בסיורים מקצועיים מרתקים ומעשירים בתערוכות ובמפעלים בארץ ובחו"ל.

הלימודים בהנדסאים באריאל מבטיחים חיי קמפוס עשירים ומגוונים, וכל הסטודנטים נהנים מחוויית לימודים ייחודית ומתקדמת. במסגרת הלימודים במגמת אדריכלות ועיצוב פנים מושם דגש רב על הקניית כלים מקצועיים הן בתכנון אדריכלי והן בעיצוב פנים, רכישת מיומנויות הנדרשות לעבודה ופיתוח יצירתיות. הסטודנטים באריאל יכולים להשתמש במתקנים המתקדמים העומדים לרשותם ברחבי הקמפוס, למשל ספרייה, מרפאה, חדר כושר, מסעדות, קפיטריה ואפילו פעוטון לקטנטנים, ובנוסף הם יכולים לקבל ייעוץ והכוון תעסוקתי.

ראוי לציין כי סטודנטים הנרשמים למגמת אדריכלות ועיצוב פנים בהנדסאים באריאל משתתפים בין היתר במרתון עשייה לתכנון מיזם נדל"ן מסוג workshop, ובנוסף לתואר ההנדסאי הם זוכים לרישוי לחתימה על תכנון מבנה פשוט, כפי הגדרתו בחוק, עד לגובה של 11 מטרים, כלומר עד 4 קומות. זהו יתרון משמעותי עבור הסטודנטים מאחר והרישוי פותח בפניהם מגוון אפשרויות תעסוקה, כשכירים או כעצמאים.

כמו כן, הלימודים במגמה מועברים על ידי סגל מקצועי ומיומן הכולל אנשי מקצוע מנוסים, על כן בוגרי המגמה זוכים לאחוזי הצלחה גבוהים באופן משמעותי במבחני מה"ט (המכון הממשלתי להכשרה בטכנולוגיה ובמדע).

מדוע כדאי ומשתלם ללמוד את המקצוע?

תואר הנדסאי אדריכלות ועיצוב פנים הוא תואר יוקרתי ופותח דלתות. במסגרת הלימודים לתואר הנדסאי רוכשים ידע עשיר ומקיף במגוון נושאי לימוד ותחומי ידע כגון: תכנון אדריכלי של מבנה פשוט, עיצוב פנים, מתמטיקה, הנדסה תיאורית,  תחיקת הבנייה והבטיחות, תכן מבנים, עיצוב מוצר, חומרי בניין, פיתוח שטח ועוד.

הלימודים מפתחים יכולות אישיות של הסטודנטים ומעניקים להם כלים ומיומנויות לצורך תכנון אדריכלי של מבנים שונים ולעיצוב חללי פנים. המקצוע מרתק ומבטיח היכרות מעמיקה של מערכות המבנה, המעטפת והחלל, ובוגרי המגמה העומדים בכל הדרישות מקבלים מיד בסיום הלימודים זכות חתימה למבנה עד גובה 4 קומות, על פי חוק התכנון והבנייה, וללא צורך בתקופת התמחות.

אפשרות תעסוקה לאחר סיום הלימודים

בוגרי הנדסאי אדריכלות ועיצוב פנים יכולים לפתח קריירה כשכירים או כעצמאים. אפשרויות התעסוקה לבוגרי המגמה כוללות בין היתר תפקידי תכנון במשרדי אדריכלים, תכנון וייעוץ אדריכלי פרטי (עצמאי), תפקידי פיקוח ורישוי במועצות המקומיות, עיצוב פנים, תכנון ופיקוח עבודות בנייה ועוד.

טופס צד

מלא פרטייך ויועץ לימודים יחזור אלייך בהקדם