תכנית המתמחים עם חברות דניה ו"עץ השקד"

חדש ! התנסות מעשית – סטודנטים מתמחים בחברות קבלניות

 

המחלקה להנדסה אזרחית במכללה הטכנולוגית הנדסאים באריאל היא החלוצה בשילוב סטודנטים  באתרי בנייה של חברות הבנייה "עץ השקד" ודניה לביצוע פרקטיקום

""

שיאו של רעיון שנהגה לפני מספר שנים, הוביל לתהליך נושא פרי בשיתוף פעולה עם המכללה ורשת שותפים מובילים בענף הבנייה וגופים חברתיים.

לראשונה השתתפו סטודנטים הלומדים לתואר הנדסאי אזרחי בהתנסות מעשית באתרי בנייה. משך ההתנסות 300 שעות עבודה, והן בוצעו תחת אחריות חברות קבלניות מובילות.

במהלך הלימודים במכללה, הסטודנטים צוברים בעיקר ידע תיאורטי בלימודים הנמשכים בין  2 – 3 שנות לימוד בהתאם למסלול (יום או עובדים). לצד השיעורים בקמפוס, הסטודנטים מסיירים באתרי בנייה ונחשפים לחידושים הטכנולוגיים ולהליכי עבודה בתחום. אולם עד היום, הם טרם פגשו בתהליכי עבודה בפועל ולא התנסו בהתנהלות יומיומית באתרי הבנייה. שינוי חשיבה שבוצע במכללה, הוביל את ראש המסלול לניהול הבנייה אינג. קיריל אלנברג לפתח תכנית ייחודית, כדי שהבוגרים של אריאל יגיעו לאתרים מוכנים יותר.

התאחדות הקבלנים בישראל מאגדת את כלל בעלי המקצוע בתחום, ופועלת בנושאים שונים לחיזוק הענף. אחת מן הדרכים לכך היא לפעול ולמקצע את כוח האדם הייעודי לתחום. ההתאחדות, ביחד עם הקרן לעידוד ופיתוח ענף הבנייה, ומיזם "גלגל התנופה" – המחבר בין "ציונות 2000" וקרן "ביחד" לרשת של שותפויות עסקים ענפיות, מצאו במכללה הנדסאים באריאל אוזן קשבת לרעיון – והמיזם יצא לדרך בברכת משרד הכלכלה – מה"ט.

ד"ר יוכבד פנחסי-אדיב, מנהלת המכללה: "היה מרגש מאוד לשמוע את הסטודנטים, שסיפרו על התהליך ועמדו בשטף השאלות בהליך הבחינה. המכללה תמשיך ותפעל למען הסטודנטים בחיבורים נוספים, ואנו מזמינים כל ארגון או תעשיין הזקוק לכוח אדם טכנולוגי לפנות אלינו בכדי שיחד נוכל לפעול ולקדם תהליכים הנוגעים להכשרת כוח אדם איכותי למשק. כאשר שני הצדדים מרוויחים – רק תוצאה אחת צפויה: הצלחה!"

למידה בשטח

השותפות הראשונות למיזם היו חברות הבנייה הגדולות דניה, ו"עץ השקד", שתי חברות שנרתמו לתהליך הכשרת כוח אדם מיומן, מקצועי ונדרש. לתכנית נבחרו סטודנטים בקפדנות רבה – ונוצרה קבוצת איכות. הצעד הבא היה "שידוך" בין הסטודנט לחברה ולאתר הבנייה המתאים, בעדיפות לסמיכות למקום מגוריו.

לכל סטודנט הוצמד מנהל הפרויקט כחונך, שסייע לו להיטמע בצוות העבודה בשטח, להכיר את הפרויקט, ללמדו את הנדרש ולהעביר אליו סמכויות על פי יכולותיו. בתום 300 שעות התנסות, הסטודנט נדרש להציג דוח פרויקט משודרג, שבאמצעותו היה עליו להביא את שלמד והתנסה בשטח.

התהליך הסתיים במבחן הסמכה, שבו הציג הסטודנט בפני צוות בוחנים חיצוני את המבוצע. יום זה התקיים במשרדי הקרן לעידוד ופיתוח הבנייה בתל אביב, ואליו הוזמנו השותפים בפרויקט: הקרנות השונות, שותפים כחברות בנייה, הנציגות הפדגוגית של מה"ט ויועצי  התחום, והנהלת המכללה. כל אלו התרשמו ובירכו על תוצאות התהליך החדשני.

ד"ר יוכבד פנחסי-אדיב, מנהלת המכללה, מציינת בסיפוק: "אנו גאים מאוד בסגל שלנו – אלו מובילים עתיד עדכני המחבר את הסטודנטים לתעשייה ופועל בדיוק בהתאם לחזון המכללה. היה מרגש מאוד לשמוע את הסטודנטים הנרגשים, שסיפרו על התהליך ועמדו בשטף השאלות בהליך הבחינה. המכללה תמשיך ותפעל למען הסטודנטים בחיבורים נוספים, ואנו מזמינים כל ארגון או תעשיין הזקוק לכוח אדם טכנולוגי לפנות אלינו בכדי שיחד נוכל לפעול ולקדם תהליכים הנוגעים להכשרת כוח אדם איכותי למשק. כאשר שני הצדדים מרוויחים – רק תוצאה אחת צפויה: הצלחה!"

בצילום: הסטודנטים המשתתפים בפרקטיקום בטקס הענקת תעודות ההשתתפות ביחד עם מנהלת המכללה ד"ר יוכבד פנחסי-אדיב, וראש המסלול לניהול הבנייה במחלקה להנדסת בניין, אינג' קיריל אלנברג

טופס צד

טופס צד

מלא פרטייך ויועץ לימודים יחזור אלייך בהקדם

שינוי גודל גופנים
ניגודיות