לימודי קונסטרוקטור

קונסטרוקטור הוא איש מקצוע מנוסה בתחום הבנייה, מהנדס או הנדסאי בניין, והוא משמש כמפקח עליון באתר הבנייה ועל העבודות בשטח. הקונסטרוקטור מנתח את התוכנית האדריכלית ועליו לתכנן את שלד המבנה בהתאם לתנאי השטח ועל פי החוקים והתקנות, ובנוסף הוא מפקח על עבודות השלד ושאר העבודות של קבלני הביצוע, ובסיום כל שלב בתהליך בניית השלד הוא מבצע בדיקת תקינות ובודק שהקבלן ביצע את עבודתו לפי התוכנית האדריכלית ובהתאם לתקני הבנייה.

מה צריך ללמוד כדי להיות קונסטרוקטור?

כדי להיות קונסטרוקטור נדרש ידע בהנדסת בניין (הנדסה אזרחית), ויש שני מסלולי לימוד המאפשרים לבוגרים לקבל את הרישיון ולהירשם בפנקס המהנדסים והאדריכלים של משרד העבודה. לכן, כאשר מעוניינים לפתח קריירה כקונסטרוקטור ניתן לבחור בין לימודי הנדסת בניין לבין לימודי הנדסאי בניין. לימודי קונסטרוקטור מבוקשים מאוד מאחר שזהו מקצוע יוקרתי ומתגמל.
רבים בוחרים במסלול לימודי קונסטרוקטור במכללה טכנולוגית גדולה ומובילה להכשרת הנדסאים, כלומר הם נרשמים ללימודי הנדסאי בניין במסלול ההתמחות של תכנון מבנים. אפשרות נוספת היא ללמוד הנדסת בניין, אך חשוב לזכור כי תנאי הקבלה קשים יותר והלימודים נמשכים כארבע שנים, לעומת שנתיים בלבד במסלול להכשרת הנדסאי בניין במסלול יום.

לימודי קונסטרוקטור
מה התפקיד של קונסטרוקטור ומהם תחומי האחריות שלו?

קונסטרוקטור הוא מהנדס או הנדסאי בניין המתמחה בקונסטרוקציות מסוגים שונים. החוק בישראל קובע כי כל מבנה הנדסי המוקם בארץ חייב בתכנון קונסטרוקציה, ותפקידו של הקונסטרוקטור לקחת את החזון האדריכלי ולתכנן את עבודות השלד של המבנה בהתאמה לתנאי השטח ולפי ההוראות שנקבעו בחוקי ובתקנות התכנון והבנייה, כמובן בהתאמה לשימוש המבנה.
הקונסטרוקטור אחראי על התכנון הפרקטי של שלד המבנה, הוא מחשב את הכוחות הפיזיקליים שצפויים לפעול ולהשפיע על המבנה, ועליו לוודא כי המבנה יהיה בטיחותי, עמיד ויציב. התפקיד שלו כולל בין היתר פיקוח על העבודות של הקבלן, ועליו לוודא כי קבלן השלד מבצע נכון את ההנחיות שניתנו לו, כלומר הקונסטרוקטור אחראי על הפרקטיקה ותכנון עובי המבנה, תוכניות העבודה וכיוצא בזה.
בנוסף לזאת, הוא משמש כמפקח בנייה ראשי לכן הוא מגיע לאתר הבנייה על מנת לפקח על קבלני הביצוע, לבדוק האם העבודות מבוצעות נכון ובהתאמה לתוכנית העבודה ולוח הזמנים, ועליו לבצע בדיקות תקינות כדי להבטיח כי המבנה תקין, בטיחותי ולא מסוכן למגורים ו/או לשימוש.

לקונסטרוקטור יש תפקיד חשוב ומרכזי גם בעבודות שיפוצים, ובהתאם למורכבות ומאפייני הפרויקט יש לקבל אישור קונסטרוקטור או שהוא יפקח על הפרויקט, ובמקרה של שיפוצים בנכס הוא דואג להוציא את האישורים הרלוונטיים מרשויות התכנון. במסגרת לימודי קונסטרוקטור רוכשים את הידע והכלים הנדרשים לעבודה, וניתן להוציא רישיון.

באיזה מסגרת לימודי הנדסאים לומדים על קונסטרוקציות?

כאמור, ישנם מספר מסלולים של לימודי קונסטרוקטור וניתן ללמוד לתואר בהנדסה אזרחית (בניין) – ולקבל את הרישוי אחרי 3 שנים של סטאז ומבחן או ללמוד לדיפלומה מוערכת ויוקרתית של הנדסאי בניין. סטודנטים שלומדים הנדסאי בניין ומעוניינים להפוך לקונסטרוקטורים בסיום הלימודים ולאחר רכישת הניסיון הרלוונטי יכולים לבחור במסלול ההתמחות לתכנון מבנים.
במסלול תכנון מבנים לומדים מקצועות וקורסים כגון: תכנון הנדסי, חישוב סטטי וחוזק חומרים, קונסטרוקציות מבטון, מפלדה ומעץ, תכנון ממוחשב של קונסטרוקציה, תכן מבנים לרעידות אדמה ועוד. בסיום הלימודים הסטודנטים מקבלים דיפלומה יוקרתית מטעם מה"ט של הנדסאי בניין בהתמחות של תכנון מבנים, וכדי לקבל רישיון קונסטרוקטור עליהם להירשם במאגר המהנדסים והאדריכלים.
מה השכר החודשי הממוצע של קונסטרוקטור?

טווח השכר החודשי של קונסטרוקטור הוא 9,000 ₪ עד כ-17,000 ₪. קונסטרוקטור יכול לעבוד גם כעצמאי ופוטנציאל ההכנסה שלו גבוה יותר.

טופס צד - שכפול

מלא פרטייך ויועץ לימודים יחזור אלייך בהקדם

שינוי גודל גופנים
ניגודיות