ביקשנו מקיריל אלנברג, אשר הגיע לאריאל כסטודנט צעיר ונחוש, וכיום הוא ראש המסלול, מרצה ומנחה פרויקטי גמר, וכשהוא לא מלמד הוא מהנדס ראשי בחברת בנייה, שישתף אותנו בחוויית הלימודים שלו באריאל, מה לדעתו אתם צריכים לבדוק לפני שאתם נרשמים ללימודים ומה הטקס המיוחד שהוא עושה לכל סטודנט שלו.
כשהתקשרנו אליו בכדי לראיין אותו, תפסנו אותו בדיוק כשעשה דרכו לאילת. אך לא מדובר בחופשה אלא נסיעת עבודה. "זה חלק מהעבודה שלי, נסיעות לקצות הארץ – לפעמים לכמה ימים רצופים. זה מעניין ומגוון את העבודה, ואת החיים בכלל" הוא מסביר, "אבל לרגע אחד שלא יחשבו שיש לי זמן לצלול בריף הדולפינים, יש לי הרבה עבודה שם".
ספר לנו, כבחור צעיר – מה גרם לך לבחור דווקא באריאל?
"בתור סטודנט אני זוכר שממש התלבטתי איפה ללמוד את המקצוע הזה", הוא נזכר. "בדקתי כל מיני מקומות, ואני זוכר שמה שהתלהבתי ממנו באריאל היה, שמסלול להנדסאים יושב בתוך קמפוס אוניברסיטאי. זה נתן לי יתרון מאוד משמעותי בלימודים – הרמה מאוד גבוהה, אקדמאית".
במה זה בא לידי ביטוי?
”קשה לשים את אצבע על משהו אחד – היחס של המרצים היה משהו מאוד משמעותי בשבילי.
עצם העובדה שכולם מתחום הבנייה יצר את הקשרים כשסיימתי את הלימודים. לא רק לי – כל אחד מהכיתה שלי בזמנו התחבר למרצה שהאמין בו וחיבר אותו למקום עבודה".
קשרים זה חשוב, אבל לא מספיק. "המקצועיות היא מעל הכול. לא ימליצו או יקבלו אותך לעבודה ללא מקצועיות, התמדה, סקרנות ועוד", הוא מבהיר.
מסלול הלימודים מעניק לסטודנטים את התמיכה והכלים הנכונים בכדי שישתלבו בענף הבנייה והתשתיות (הן בתחום התכנון והן בתחום הביצוע) והיד על הדופק – תוכן הלימודים הוא בהתאם להתפתחותו המואצת של ענף הבנייה בישראל. לא רק זה, הדיפלומה שמקבלים כוללת: קורס יזמות תמ"א 38, תכנון תלת ממד, וכמובן תעודת הנדסאי.
יש לך טיפ לסטודנט שמתבלט איפה ללמוד?
"תבדקו מה אתם רוצים מהלימודים, ומה הקריטריונים שחשובים לכם" הוא מציע: "תבדקו למשל לאיזה מקום יש את דירוג המצוינות הגבוה ביותר. שזה בעצם כאן, במסלול הנדסאי בניין באריאל".
טוב, אתה משוחד!
הוא צוחק "מחלקת הנדסאי הבניין באריאל נחשבת למחלקה מספר אחת בארץ, ועם מספר מדופלמים הגבוה ביותר שיוצאים ממנו (המחלקה להנדסת בניין באריאל נמצאת בדירוג גבוה במבחני מה”ט הארציים ). עם עובדות אי אפשר להתווכח!" אלנברג נותן עוד עצה: "תבדקו מי סגל המרצים שעתיד ללמד אתכם. זה מאוד חשוב, ויש לזה השפעה ישירה על הקריירה שלכם. כשאני סיימתי לימודים הרגשתי שחד משמעית אני מוכן לראיון העבודה הראשון שלי!" הוא מסכם.
שפע של ידע לעולם האמתי
סגל המרצים במסלול הלימודים מורכב מאנשי מקצוע: מנהל חברת בנייה גדולה, מהנדסים בכירים בחברות שונות ועוד. כפי שאלנברג חווה כסטודנט, היום כראש המסלול הוא ממשיך לשמור על הרמה הגבוהה: "אני באופן אישי מאוד גאה בסגל המרצים שלנו. חשוב לי שהם יהיו אנשים שבאים מהשטח, מרצים שביום-יום שלהם עובדים בענף הבנייה, משמשים כמראה מ'העולם אמיתי' לסטודנטים שלנו. לכן 90% מהמרצים שלנו משמשים בתפקידים שונים בחברות בנייה מובילות. הם שפע של ידע, מנחים יוצאים מן הכלל ויודעים לתת את הכלים שרק מי שעובד בענף הזה יכול להעביר הלאה לסטודנטים שלנו".
בוגרי המחלקה יכולים להמשיך במסלול לימודים מקוצר לתואר B.Sc– בפקולטה להנדסה, לשלב את הלימודים במסלול “הנדסאי-כלכלן” במחלקה לכלכלה, או “מהנדסאי למנהל”. "זה יתרון גדול שיש באוניברסיטת אריאל" אלנברג מסביר, "אנחנו יושבים בלב ליבו של הקמפוס – משתמשים במעבדות מחקר ברמה אוניברסיטאית, ובהחלט מבדילים את מסלול ההכשרה שלנו ממקומות אחרים. זה מעניק לבוגרים שלנו את האופק להתפתחות אקדמית, למי שמסיים את המסלול ומעוניין להמשיך לתואר".
ומה עם קצת כיף?
"אני חושב שהלימודים האלו, עם כמה שהם קשים, מביאים איתם סיפוק ענק שזה כיף".
לא, מה עם ההווי שיש בקמפוס? האווירה?
"כמובן!" הוא נזכר בערגה. "כשאני הייתי סטודנט זה היה אחד מהדברים שהכי נהניתי מהם, ההווי המיוחד של הסטודנטים בקמפוס" הוא נזכר. "גם היום כמובן, אפילו יותר – כל הסטודנטים בהנדסאים נחשבים לסטודנטים לכל דבר, ומקבלים את אותן זכויות והטבות של הסטודנטים באקדמיה. יש פה אווירה שאין בהרבה מקומות".
לאלנברג יש טקס מיוחד שהוא עושה מדי שנה לסטודנטים שלו – "טקס קסדה", בהשראת טקס דרגה בצה"ל. "בתום הלימודים אני נותן לכל סטודנט שלי קסדה, שיתחילו להרגיש ולהבין שהדבר האמיתי קורה. אני יודע שממני יוצאים סטודנטים שיהיו מהנדסים שמבינים את השטח. שאני מוציא מנהלים שמבינים את השטח".
השיחה לקראת סיום, אבל קיריל קוטע אותנו "רגע, לא סיפרתי לכם כמה מרווחים בענף", הוא מבקש להמשיך, אבל אנחנו החלטנו לחכות עם המספרים – קודם כל תירשמו ללימודים, אחר כך תגלו את שאר הפרטים…