שכר הנדסאים מתחילים עם סיום הלימודים

מספר ההנדסאים הולך וגדל בשנים האחרונות, לאור מגמה מתפתחת ופנייה לרכישת מקצוע בפרק זמן קצר יחסית מחד, ולימודים מקצועיים באיכות גבוהה מאידך. אם בעבר סטודנטים חדשים ומתעניינים בלימודים היו עם מוטיבציה גבוהה לתואר אקדמי, הרי שהיום אופיו של הדור הוא שאיפה היא לתהליכים מהירים וקצרים יותר אשר מובילים לסיפוקים מיידיים – תחום לימודי הנדסאי עונה בדיוק על צורך זה ונותן מענה מושלם לסטודנטים ומתעניינים בתחום.

טבלת שכר הנדסאים:

הנדסאי בניין 14,000-6,500
הנדסאי חשמל 8,500 – 13,500
הנדסאי אדריכלות 6,500 –  12,000
הנדסאי תוכנה 11,000- 25,000
הנדסאי מכונות 8,000 – 13,000
הנדסאי תעשיה וניהול 7,500- 12,500
הנדסאי ביוטכנולוגיה 16,000-10,000
הנדסאי מים 7,500 – 12,500
הנדסאי אלקטרוניקה 8,000- 15,000

 

זה לא סוד, שכל מועמד ללימודים מעוניין לדעת מה תהיה משכורתו ההתחלתית בסיומם. זו שאלת מיליון הדולר אשר בעלת משקל רב המשפיעה על ההחלטה מה ללמוד והאם ללמוד.
יחד עם זאת, המידע בנושאים אלו נבדק על ידי גורמים שונים ונצבר למשך שנים, כך שלמעשה אי-הוודאות הוא די מצומצם. שכר הנדסאים נקבע על ידי שלל גורמים כגון וותק, תפקיד, תחום ועוד.
מדינת ישראל, באמצעות מה"ט (המכון הממשלתי להכשרה טכנולוגית ומדע) מפקחת על תכניות הלימודים במכללות להנדסאים, ותכניות הלימודים מתעדכנות בהתאם לצרכי שוק העבודה והמשק הישראלי.

הנדסאי בניין: מקצוע מבוקש

מקצוע הלימוד המבוקש ביותר כיום הוא הנדסאי בניין. ענף זה הוא בעל נתח שוק מרכזי בפעילות המשק הישראלי וצמיחתו. המחסור ביחידות דיור הביא לתנופת בנייה – אם בבנייה חדשה, בעיקר בפריפריה, אם באמצעות שיפור מבנים קיימים באמצעות תכניות תמ"א, ואם על-ידי הריסת מבנים קיימים ובנייה חדשה – צפופה, גבוהה ומשודרגת. במקביל לתנופת בניית המבנים, מתבצעים מגה-פרויקטים בתחום התשתיות: כבישים, תשתיות רכבת, מחלפים, נתצי"ם ועוד. הלומדים יכולים לבחור בין שני מסלולי התמחות, על פי עניין והישגיהם הלימודיים: ניהול הבנייה – הלומדים במסלול זה לרוב יתמקדו בניהול פרויקטים, ולאחר צבירת ניסיון של שנתיים יוכלו להמשיך לימודיהם לקורס מנהלי עבודה. אחרים יעדיפו ללכת יותר לכיוון של עבודת תכנון, ויעדיפו להתמחות בתכנון מבנים, התמחות המעניקה לבוגרים זכות חתימה לתכנון קונסטרוקציה למבנה "פשוט" (עד לגובה של 11 מטרים – על פי ההגדרה בחוק).

יש הלומדים במסלול הצוברים ניסיון כבר תוך כדי עבודה במסגרת הפרקטיקום, ולא אחת הם נקלטים בהמשך כעובדים. בתחום הנדסאי מדד השכר עומד על 6,500 – 14,000 ש"ח.

הנדסאי בניין

הנדסאי חשמל: תואר טכנולוגי

תחום משלים לעולם הבנייה הוא החשמל. השימוש הרב בחשמל בכל תחומי החיים מתקשר ישירות לכמות המשרות הפנויות בתחום הנדסאי חשמל – החשמל משמש כמקור אנרגיה, העברת אותות בקרה ופיקוד ועוד, מגדיל את הצורך באנשי מקצוע העוסקים לתחום החשמל. לענף החשמל דרושים אנשים בעלי ידע וניסיון וכמובן חשוב שיהיו בעלי רישיון מתאים, שיהיו מסוגלים לתת פתרונות למגוון בעיות בתחום החשמל – תחום הפיקוח, התכנון, תחזוקה והתקנה של מערכות חשמליות. המשכורת הממוצעת אותה תוכלו להרוויח בסיום הלימודים ועם ההשתלבות לעבודה תעמוד על 8,500 – 13,500 ש"ח.

הנדסאי אדריכלות: חשיבה קדימה

לאדריכלים השפעה עצומה על איכות חיינו. תכנון אדריכלי נכון משפר אותם, מפחית את צריכת החשמל לתאורה, חימום או קירור, הצבעים המתאימים משפרים את מצב רוחנו ועוד. לימודי הנדסאי אדריכלות ועיצוב פנים מעניקים הכשרה לתעסוקה בתכנון בניינים ועיצוב החללים שבהם וזכות חתימה לתכנון מבנה "פשוט" לפי ההגדרה בחוק המסיימים בהצלחה את הלימודים ישתלבו בשוק העבודה ויוכלו להרוויח שכר שנע בין 6,500-12,000 ש"ח. רבים מן הבוגרים בוחרים לאחר מספר שנים מועט כשכירים, לעבוד כעצמאים, דבר היכול להעלות את השכר עוד יותר.

הנדסאי תוכנה: כניסה לתחום ה- fullstack

לימודי הנדסאי תוכנה מכשירים לעיסוק בפאן הפרקטי של התחום – לימוד שפות תכנות, ניתוח מערכות, הכרת מערכות בסיסי נתונים, תקשורת מחשבים, סייבר ועוד. ההתמחויות המוצעות הינן מגוונות החל מ- סייבר ועד התמחות ב- fullstack , devops  המותאמות לענף ההיי טק. עם כניסת הדיגיטל, סמארטפונים והאינטרנט תחום זה זכה לפופולריות מסיבית והיום יש ביקוש גדול מאד ללימודי תוכנה בתחומים רבים. לימודי תוכנה הוא תחום לימודים שלבוגר פוטנציאל ההשתכרות ראשוני גבוה ביותר – הבוגרים יוכלו להיכנס לשוק העבודה ולהרוויח משכורת שנעה על 11,000 – 25,000 ש"ח.

הנדסאי תוכנה

הנדסאי מכונות: עבודה בתחום התעשייה

אבן היסוד של מערכות עתירות ידע הוא מקצוע הנדסאי המכונות מכטרוניקה – זהו תחום המשכלל 3 דיסיפלינות: מכונות, חשמל ותוכנה. בוגר לימודי הנדסאים בתחום יכיר מערכות מיכון החל משלב התכנון, דרך ההקמה ועד לתפעול ותחזוקה שוטפים. עם התפתחות נפח התעשייה והטכנולוגיה, המערכות השתכללו ונדרשת יכולות שונות כיום (רובןטיקה, מיכון, דיגיטציה, אנלגית טכנית ועוד)  הביקוש להנדסאי מכונות הולך וגדל. שכר בתחום הנדסאי מכונות לבוגר המסלול נע בין 8,000 – 13,000 ש"ח.

הנדסאי תעשייה וניהול: שילוב בין מחלקות שונות בעסק

שילוב התמחויות וידע לניהול עסק הוא הבסיס לתחום הנדסאי התעשייה והניהול – לוגיסטיקה ורכש , ניהול האיכות, ניהול הייצור, מערכות מידע או שיווק. אלו תחומי ידע הבאים לידי ביטוי בתכנית הלימודים, כשעל הסטודנט לבחור באחד מן הנושאים בכדי להעמיק בו. בסיום מסלול הלימודים יוכל ההנדסאי להתחיל את הקריירה המקצועית שלו בשכר הנע בין 7,500 – 12,500 ש"ח.

הנדסאי ביוטכנולוגיה: תחום דינמי ותוסס

גם מקצוע הנדסאי ביוטכנולוגיה הוא רב-תחומי, ומשלב בין מדעי החיים, מדעי הטבע, הנדסה ומדעים מדויקים, לרתימת תהליכי החיים במערכות ביולוגיות לשם ייצור מוצרים בתחומי התעשייה, החקלאות והרפואה. התחום עתיר ידע ודינמי, ומבוסס על חידושים מדעיים וטכנולוגיים. העוסקים בתחום משתלבים לעבודה בצוותי מחקר ופיתוח, ייצור, בקרת איכות או שיווק, בשכר הנע בין 10,000 – 16,000 ש"ח.

הנדסאי מים: פיתוח ופתרונות בתחום המים

משק המים הישראלי מתבסס הן על חברת המים הארצית – מקורות והן על תאגידי המים בישראל. לצד פעילותה מתפתח תחום אגירת מים והתפלה, וכן תעשייה של מוצרים משלימים לשיפור איכות המים, השבת מים, השקיה, תעשייה, בקרה, ועוד. בנוסף לכל אלו, עם הפרדת תחום המים והשופכין מניהול הרשויות המקומיות והעברתו לתאגידים, נפתח פלח שוק נוסף לתעסוקה בתחום. שכר של הנדסאי טכנולוגית מים נע בין 7,500 – 12,500 ש"ח.

הנדסאי אלקטרוניקה: רכיבים וחומרה

בוגר מסלול הנדסאי אלקטרוניקה יכול להשתלב במפעלים לייצור מוצרים משולבי תוכנה וחומרה, או מפעלים המייצרים רכיבים אלקטרוניים. תחומי עיסוקו יכולים להיות: פיתוח, העברה מפיתוח לייצור, תחזוקה ושירות, או ניהול של אחד מתחומים אלו עם צבירת ותק וניסיון. שכר הנהוג בעולם מקצועי זה נע בין 8,000 – 15,000 ש"ח.

הנדסאי אלקטרוניקה

לסיכום

מאמר זה סקר את תחומי הלימוד הפופולריים ביותר בתחום ההנדסאים, מסלולי הלימוד השונים ונתוני השכר בתחום. בתום הכשרת ההנדסאי, מומלץ לבוגר להמשיך ולצבור השכלה באמצעות קורסים והכשרות מקצועיות נוספות, וזאת בכדי להרחיב את ידיעותיו המקצועיות, לצבור הסמכות נוספות שתאפשרנה לו להתמודד על תפקידים בעלי טווח אחריות נרחב יותר, ולהיות מעודכן בחידושים המקצועיים בתחום עיסוקו. הרחבת בסיס הידע, לצד צבירת הניסיון המקצועי והניהולי, היא הדרך להתקדמות בשוק העבודה.

בתום הלימודים, הבוגרים מקבלים דיפלומה תעודת הנדסאי בהתאם לתחום הלימודים שהם סיימו. תעודה זו הינה תואר טכנולוגי ממשלתי המוכיחה את ההכשרה והידע שרכשו במהלך הלימודים ומהווה כניסה לשוק העבודה בתחום הנלמד.

>>> ההרשמה אונליין מתחילה כאן

בהצלחה!

 

טופס צד

טופס צד

מלא פרטייך ויועץ לימודים יחזור אלייך בהקדם

שינוי גודל גופנים
ניגודיות