הוורקשופ (workshop) הוא פרויקט מסורתי המתקיים במחלקה ללימודי אדריכלות ועיצוב פנים: תחרות בין קבוצות הסטודנטים במסגרת מרתון עשייה קצוב זמן לתכנון ועיצוב. הסטודנטים מקבלים את נתוני המגרש שהוגדרו על-ידי מארגני התחרות, ועליהם לתכנן מבנה תוך פרק זמן קצוב, על-פי ההנחיות והמגבלות שניתנו להם. מיזם זה מתקיים מדי שנה עם חברה מסחרית, המעניקה חסות לתחרות, ותורמת דגשים מן הידע המקצועי שבה היא עוסקת.
האדריכל אסף אביאל, ראש המחלקה לאדריכלות ועיצוב פנים במכללה באריאל מסביר את הרעיון מאחורי הסדנה: "קבוצות הסטודנטים בוחרות קהילה כלשהי ומתכננות עבורה מבנה. בזכות המכנה המשותף של הקהילה, נוצרה ההזדמנות ליצור מבנה שבו יהיו יחידות דיור המותאמות לקהילה ולסביבה".
הפרמטרים שעל פיהם מדורגים הפרויקטים השונים של הסטודנטים הם: קונספט, חדשנות, הקשר שבין הרעיון לקהילה הנבחרת, הקשר לסביבה ולאופן הגעת קהל היעד הצרכני את המבנה וטיב הצגת הפרויקט (הפרזנטציה).
ד"ר יוכבד פנחסי-אדיב, מנהלת המכללה הטכנולוגית הנדסאים באריאל, מוסיפה: "אנו מכשירים את הסטודנטים לעבודה יישומית מקצועית, על מנת שיהפכו למעצבי המחר במשק הישראלי, אדריכלים צעירים בעלי מעוף. תוך כדי לימודיהם הם נחשפים לחשיבה יצירתית המשפיעה על הסביבה. פרויקט מסוג זה מצעיד את הסטודנט קדימה להתנסות ולהתמודדות עם לקוח, עם משימתיות ולוחות זמנים, לצד מקצוענות שאותה הוא רוכש במהלך לימודיו".