האם הנדסאי זה תואר אקדמי?

צעירים רבים מעוניינים לרכוש השכלה גבוהה והם מתעניינים במסלולי לימוד שונים. כאשר הצעירים מתחילים לבדוק את מסלולי הלימוד הם מגלים כי יש אפשרות ללמוד לתואר אקדמי או לתואר של הנדסאי, לכן הגיע הזמן להבין מה זה בדיוק תואר הנדסאי, במה הוא שונה מתואר של מהנדס והאם זהו תואר אקדמי. בכתבה זו נענה על שאלות נפוצות בקרב מועמדים ללימודי הנדסאים, ובכל שאלה נוספת ניתן לפנות למרכז ההכוונה ללימודים ותעסוקה (מכון עתיד) במכללה הטכנולוגית הגדולה והמובילה בישראל.

האם הנדסאי זה תואר אקדמי?

התשובה הקצרה והעניינית לשאלה האם הנדסאי זה תואר אקדמי היא שבוגרי מסלולי הנדסאים זוכים לדיפלומה או לתעודת הנדסאי, אך התעודה אינה נחשבת לתואר אקדמי (תואר ראשון או שני), לכן יש הבדלים בין השניים.
כדאי לדעת כי תואר אקדמי ראשון או שני מוענק בפיקוח של המועצה להשכלה גבוהה (המל"ג), בניגוד לתעודה המוענקת להנדסאי בפיקוח של המכון הממשלתי להשכלה טכנולוגית (מה"ט).
יחד עם זאת, חשוב לציין כי בשנת 2012 הכנסת אישרה את חוק ההנדסאים והטכנאים המוסמכים, ומטרת החוק היא להשוות את המעמד של ההנדסאים למעמד של בוגרי התואר האקדמי, כמובן במשרות הרלוונטיות. החוק החדש חיזק את המכללות הטכנולוגיות וכיום ההנדסאים זוכים למסלולי לימוד עדכניים המותאמים לצורכי השוק ולדרישות המעסיקים. יש מקצועות ותפקידים שבהם המעסיקים מעדיפים לגייס הנדסאי ולא בוגרי תואר ראשון וזאת בגלל ההתנסות המעשית של ההנדסאים.

האם הנדסאי זה תואר?

ההבדלים המרכזיים בין תואר אקדמי לתואר הנדסאי הם:

משך הלימודים – כדי לרכוש תואר אקדמי יש להשקיע לפחות 3 או 4 שנים באקדמיה, לעומת מסלול יום הנמשך שנתיים בלבד להכשרת הנדסאים.
תנאי קבלה תנאי הקבלה לתואר ראשון קשים יותר מתנאי הקבלה ללימודי הנדסאים.
תעודה – בוגרי לימודי הנדסה באקדמיה מקבלים תואר מהנדס והם יכולים להירשם בפנקס המהנדסים, לעומת בוגרי הנדסאים שמקבלים תעודה מטעם מה"ט ויכולים להירשם בפנקס ההנדסאים.
יוקרה – התואר האקדמי נחשב ליוקרתי יותר, אך במציאות של היום הדיפלומה של הנדסאי יוקרתית לא פחות והיא מהווה מקפצה לקריירה.
תוכנית לימודים – תוכנית הלימודים להכשרת הנדסאים ממוקדת ומעשית יותר בהשוואה לתוכנית הלימודים המקיפה לתואר ראשון.

האם הנדסאי נחשב למקצוע?

בהחלט כן. הנדסאי הוא איש מקצוע מיומן, יש לו אוריינטציה טכנולוגית יישומית, והדיפלומה היוקרתית מאפשרת לו להשתלב בכל תחומי וענפי התעשייה, בהתאם להשכלה שלו. כאמור, החוק להסדרת העיסוק של ההנדסאים והטכנאים משנת 2012 משווה את המעמד של ההנדסאים למעמד של בוגרי התואר הראשון, ובוגרי הנדסאים זכאים להירשם בפנקס, לפי ענפי מקצוע שונים ובדומה לצורת הרישום של מהנדסים מוסמכים.

איזה סוגי הנדסאים קיימים?

במכללות הטכנולוגיות מציעים מגוון מסלולי לימודי להכשרת הנדסאים, וניתן ללמוד מקצועות ותחומים משני אשכולות מרכזיים:
אשכול הנדסה וטכנולוגיה – לימודי הנדסאים בתחומים כמו אלקטרוניקה, תוכנה, מכונות – רכב, מכונות – מכטרוניקה, חשמל, תעשייה וניהול, בניין (הנדסה אזרחית), מכשור רפואי, ביוטכנולוגיה, מים.
אשכול עיצוב ומדיה – לימודי הנדסאים בתחומים כמו קול (סאונד), עיצוב תעשייתי (עיצוב מוצר), אדריכלות ועיצוב פנים, עיצוב תקשורת חזותית.

איזה תחום הנדסה הוא הכי מבוקש

הביקוש ללימודי הנדסאים ממשיך לעלות ורבים מהצעירים מעוניינים לרכוש השכלה בתחומים הנדסיים וטכנולוגיים כדי לצאת לשוק העבודה עם דיפלומה יוקרתית ותעודה פותחת דלתות. יש מגוון מסלולי לימוד לכן הבחירה עשויה להיות מעט מבלבלת, וכדאי להכיר מראש את התחומים ההנדסיים הכי מבוקשים, ובהם תכנות, הנדסה אזרחית (הנדסאי בניין – ניהול בנייה או התמחות בתכנון מבנים), מכונות – רכב, מכונות – מכטרוניקה, תעשייה וניהול, חשמל ומכשור רפואי.

 

טופס צד - שכפול

מלא פרטייך ויועץ לימודים יחזור אלייך בהקדם

שינוי גודל גופנים
ניגודיות