שאלות ותשובות בנושא לימודי מכטרוניקה

 

צעירים רבים מעוניינים לעבוד ולפתח קריירה בתעשיות הטכנולוגיות המתקדמות ועתירות הידע במדינת ישראל ובחו"ל, לכן יש ביקוש רב ללימודי הנדסאי מכונות עם התמחות במכטרוניקה. מסלול הלימודים מורכב מקורסים ומנושאי לימוד בין תחומיים המשלבים בין הנדסת מכונות, הנדסת חשמל ואלקטרוניקה והנדסת תוכנה, לכן הבוגרים זוכים לביקוש רב מצד המעסיקים והם משתלבים במהירות בעבודה מעניינת, מאתגרת ומתגמלת.

רגע לפני ההרשמה ללימודי הנדסאי מכונות עם התמחות במכטרוניקה כדאי לעיין בתשובות לשאלות הנפוצות ביותר של מועמדים ללימודים. אם לא מצאתם מענה לשאלה שיש לכם בנושא לימודי מכטרוניקה הנכם מוזמנים לפנות למרכז ההכוונה ללימודים ותעסוקה (מכון עתיד) בקמפוס של המכללה הטכנולוגית הנדסאים באריאל.

שאלות ותשובות נפוצות בקרב מועמדים ללימודי מכטרוניקה:

שאלות ותשובות בנושא מכטרוניקה

מה זה מכטרוניקה?

באופן כללי, מכטרוניקה היא ענף הנדסי בין תחומי המשלב בין הנדסת מכונות, תוכנה ואלקטרוניקה. בתחום המכטרוניקה מתמקדים בעיקר בפיתוח מכונות מתקדמות טכנולוגית וברובוטים. כדאי לדעת כי המושג הוטבע לראשונה על ידי מהנדס בכיר מחברת יאסקווה מיפן ומשלב בין מכניקה ואלקטרוניקה.

בתחום המכטרוניקה משלבים את תחומי ההנדסה השונים כדי לפתח, לתפעל ולתחזק מערכות טכנולוגיות משוכללות המשולבות במערכות מחשוב ורובוטיקה, והמטרה היא לפתח ולשדרג את המכונות בצורה יעילה, פשוטה, אמינה וכלכלית יותר.

מה לומדים במסגרת לימודי הנדסאי מכטרוניקה?

במסגרת לימודי הנדסאי מכונות עם התמחות במכטרוניקה לומדים מקצועות יסוד, תשתית והתמחות ומשתתפים במעבדות שונות. תוכנית הלימודים להכשרת הנדסאי מכונות – מכטרוניקה כוללת קורסי יסוד כמו מתמטיקה, מכניקה, אנגלית טכנית, תורת החומרים וסיב"ם, מקצועות תשתית כמו מבוא לתורת החשמל, מערכות ספרתיות, מבוא לתכנות בדגש על שפת התכנות C, מערכות הידראוליות ופניאומטיות, חוזק חומרים וחלקי מכונות.

כמו כן, הסטודנטים חייבים לבחור מקצועות התמחות כגון: ממשק אדם – מכונה, אלקטרוניקה תעשייתית, רובוטיקה ומערכות בקרת תנועה, הינע חשמלי, מערכות מכטרוניות, בקרים מתוכנתים, מערכות ייצור ממוחשבות ותוכנות מחשב. תוכנית הלימודים כוללת מעבדות משוכללות ומתקדמות בנושאים כמו מערכות ספרתיות, מערכות בקרה, אלקטרוניקה תעשייתית, רובוטיקה ועוד.

סטודנטים במחלקת הנדסאי מכונות – מכטרוניקה חייבים להגיש פרויקט גמר. הפרויקט משלב את הידע המקיף והמגוון שהסטודנטים רכשו במסגרת תוכנית הלימודים, זהו פרויקט מסכם המשקף את הידע, היכולות והיצירתיות של בוגרי המסלול.

כמה מרוויח הנדסאי מכטרוניקה?

בוגרי מסלול הלימודים להכשרת הנדסאי מכונות – מכטרוניקה מקבלים שתי תעודות יוקרתיות – תעודת חשמלאי מוסמך ודיפלומה של הנדסאי מכונות בהתמחות מכטרוניקה מטעם מה"ט. יש מגוון אפשרויות תעסוקה לבוגרים, למשל ניהול פרויקטים, פיתוח כלים ומכונות, תפ"י, אבטחת איכות בקווי ייצור, ניהול ותפעול קווי ייצור מתקדמים עם ציוד משוכלל, תכן מכאני ועוד.

טבלת שכר חודשי ממוצע להנדסאי מכונות – מכטרוניקה

תפקיד שכר חודשי 5-0 שנים שכר חודשי ותק מעל 5 שנים
תפ"י (תכנון ופיקוח הייצור) 10,000 ₪– 13,000 ₪ 13,000 ₪ – 18,000 ₪
ניהול פרויקטים 12,000 ₪ – 15,000 ₪ 15,000 ₪ – 18,000 ₪
הנדסאי מכטרוניקה (כללי) 8,000 ₪ – 12,000 ₪ 12,000 ₪ – 18,000 ₪
תפקידי ניהול שונים 12,000 ₪ – 15,000 ₪ 15,000 ₪ – 18,000 ₪

 

מכטרוניקה בצבא – איך זה עובד?

מסלול העתודה הטכנולוגית מאפשר למועמדים לגיוס ולפני שירות צבאי ללמוד הנדסאי מכונות – מכטרוניקה ולהשתלב בתפקידי מפתח בחילות השונים. יש מגוון תפקידים במערך הטכנולוגי של חיל האוויר, חיל הים, חיל הטכנולוגיה והאחזקה ועוד. בוגרי העתודה זוכים לשירות צבאי מרתק, מעניין ומשמעותי, וניתן להשתלב בתפקידים מרתקים ביחידות מבצעיות או ביחידות עורפיות. המסלול מתאים לבוגרי תיכון במסלול הנדסת מכונות – מכטרוניקה ויש התחייבות ל-15 חודשי קבע לאחר השירות הסדיר בצבא.

טופס צד

טופס צד

מלא פרטייך ויועץ לימודים יחזור אלייך בהקדם

שינוי גודל גופנים
ניגודיות